TGIF: Turkse opgerolde appelkoekjes

turkse appel koekjes

Dit recept voor Elmali Kurabiye (Turkse opgerolde appelkoekjes) kwam tijdens mijn studie op het MBO al eens voorbij. Ik zat daar in een klas met heel veel verschillende culturen. Men kwam uit Marokko, Turkije, Albanië, Azerbeidzjan en Iran. Regelmatig kwam er een recept voorbij omdat iemand iets bij zich had (dat ik) het meeste van de tijd niet kende. Op dat moment (en dat heb ik nog steeds) kon ik maar niet begrijpen waarom wij hier in Nederland in de keuken geen verbluffende hapjes kunnen bereiden. Ja, dat kunnen we wel, maar ik ben er nooit zo van onder de indruk als al die taarten, koekjes of cake die gemaakt wordt in andere culturen. Zij krijgen echt iets mee van huis dat weer bijzonder is om daarna mee te geven aan je kinderen of aan anderen die je tegen komt.
Voor het hele TGIF recept klik je hier!

2 Reacties op TGIF: Turkse opgerolde appelkoekjes

  1. Dat ziet er heerlijk uit. Ik denk dat ik ze straks ga maken!

  2. Tara zegt:

    Wow, ziet er lekker uit. Ik ga zeker het recept eens uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *